• Giro Donne 2011

    Giro Donne 2011

  • #Zwitserlevengevoel

    #Zwitserlevengevoel

Solliciteren, Opereren & Emigreren!

2013 wordt voor mij het jaar van de vele veranderingen!

Toen ik in oktober te horen kreeg dat ik vanwege een vernauwde & knikkende bekken- en liesslagader in m'n linkerbeen de keuze had óf te opereren óf te stoppen met wielrennen, had ik het even niet zo breed.  Maar na goed overleg met artsen, een heerlijke vakantie met Jasper en nog heel wat in- en externe discussies, heb ik een besluit genomen: het wordt niet óf solliciteren óf opereren, maar beide. Ik ben dus gestopt met wedstrijdwielrennen en ben gaan solliciteren naar een "echte" baan. Toch wil ik mijzelf als hobbyist nog flink uit mogen (en kunnen) leven op de racefiets, dus heb ik gekozen voor de minder ingrijpende variant van de operatie waarbij mijn knikkende slagaders in m'n linkerbeen worden recht getrokken. De vernauwing blijft dan wel zitten, omdat ik dit een te ingrijpende operatie vind. Daardoor is de kans dat de bloedtoevoer tot het been licht beperkt blijft wel aanwezig en (mede door het lange herstel na de operatie) heb ik besloten niet alles meer op te geven voor nog een jaartje professioneel wielrennen.  Opzoek naar een baan dus!

Intussen heeft Jasper een baan aangeboden gekregen in Zürich en hebben we de knoop doorgehakt om het avontuur tegemoet te gaan! Rond mei-juni zullen we dus naar Zwitserland gaan emigreren, om daar 1-3 jaar te wonen, werken en vooral heel veel te kunnen fietsen in de prachtige Zwitserse bergen!

En tot die tijd kan ik weer aan de slag als post-docteraal onderzoeker op de TU/e. Back to the heart valves! Nice :-)

 

Archief

Nieuws

15-09-2013 21:26

Ik wil er niets van weten, dat de zomer op z'n eind loopt! Ik wil nog uren, nee dagen door Zwitserse heuvels en bergen fietsen, op terrasjes neerstrijken en koude colaatjes drinken. Ik wil nog geen afscheid nemen van die heerlijk verwarmende gele bol aan een strak blauwe hemel, die mijn zonnecellen oplaadt, mijn lichaam vitamine D aan laat maken en dat mooie bruine kleurtje achterlaat....

Lees verder ...

28-05-2013 19:44

... en na 3,5 week integreren in het Zwitserse leven had ik het ook nog niet verwacht, maar toch, aan het einde van 'n 2-daags mini-werkbezoekje in NL, overkomt me zo'n soort gevoel ineens.

Lees verder ...

23-04-2013 22:28

Nog maar één weekje en dan gaan we echt vertrekken! Nog zeven nachtjes woelen in ons vertouwde bedje, zes lange dagen, vijf keer thuis eten, ’n keer of vier naar de vertrouwde AH op de hoek, drie dagen werken, minimaal twee keer borrelen met vrienden of collega’s en één keer naar de gemeente om ons uit te schrijven...

Lees verder ...