• Giro Donne 2011

    Giro Donne 2011

  • #Zwitserlevengevoel

    #Zwitserlevengevoel

Positieve controle tijdens "out-of-competition"

Aan de vooravond van de openingsklassieker van het Europese wielerjaar begint ’t langzaam bij mij door te dringen... ik zal dit jaar niet starten in de Omloop. Erger nog, ook alle andere mooie klassiekers, wereldbekers en etappekoersen zijn verleden tijd. Amai, na al die jaren van toewijding aan de sport, doet het wel pijn niet meer deel uit te maken van het peloton.

Gister had ik  weer een controle. Het resultaat was positief. Ik heb niets gedaan wat verboden was, houdt me netjes aan de leefregels en zelfs ‘t gaatje van mijn infuus in m’n linker pols is bijna niet meer te zien. Toch mag ik de komende weken niet fietsen. Vanwege onnodige pijn en vaak plotseling verlies van kracht in m’n benen ben ik sinds september al out-of-competition en is er twee weken geleden gesleuteld aan mijn bloedtoevoer.

Een positieve resultaat bij de controle gister was in mijn geval juist een goed teken. Dat betekent namelijk dat ik goed herstellende ben van een mobilisatie van de arteria iliaca externa en arteria iliaca communis. Een medische omschrijving van de chirurgische ingreep die nodig was om weer zonder pijn te kunnen fietsen. Daarbij zijn de slagaders in mijn linker lies vrijgemaakt van het omliggende weefsel, omdat deze voor de operatie bij de fietsbeweging knikten en zo de bloedtoeveoer naar het been beperkten. Resultaat, geen goede winter voorbereiding en nu mag ik 6 weken helemaal niet fietsen.

Ofwel, de vorm is inmiddels totaal afwezig. Dus eerlijk gezegd heb ik morgen ook eigenlijk niets te zoeken tussen al die rensters die in bloedvorm net terugkomen van warme trainingsoorden. Een schrale troost voor mij is dat het nog ijskoud is buiten. En als echte koukleum ben ik er daarom iets minder rouwig om. De voorjaarsklassiekers waren toch nooit zo mijn ding. Maar als de zon straks weer lekker gaat schijnen wordt ik waarschijnlijk stik jaloers op de koersende meiden!

Al zijn mijn koersjaren voorbij, eenmaal hersteld zit ik zeker vol goesting om weer als nomade van het smalle zadel door het berglandschap te rijden en om de hoogste collen te bedwingen. Dat alles hopelijk zonder knikkende slagaders. Pijn in de benen als je hard een col oprijdt heb ik nooit erg gevonden, ik heb er wel wat voor over om mannen te ‘chicken’. Ik verlang er naar juist weer door kunnen gaan totdat het zuur uit m’n oren spuit! Maar dan zonder kracht te verliezen in m’n benen.

Morgen is het toch wel een beetje een zwarte dag voor mij. Maar als ik dan in m’n warme bedje wakker word, draai ik me nog maar een keertje om … Vanaf de bank zal ik ’s middags de wedstrijd volgen, althans, die van de mannen dan. Want de wedstrijden van de mannen zijn ondanks alle positieve controles uit het verleden blijkbaar nog steeds interessanter om uit te zenden dan de dames, die op boterhammen met pindakaas net iets minder hard over de kasseien strijden om de eerste winst van het seizoen.

 

 Aan al deze dames, heel veel succes!!!

Archief

Nieuws

15-09-2013 21:26

Ik wil er niets van weten, dat de zomer op z'n eind loopt! Ik wil nog uren, nee dagen door Zwitserse heuvels en bergen fietsen, op terrasjes neerstrijken en koude colaatjes drinken. Ik wil nog geen afscheid nemen van die heerlijk verwarmende gele bol aan een strak blauwe hemel, die mijn zonnecellen oplaadt, mijn lichaam vitamine D aan laat maken en dat mooie bruine kleurtje achterlaat....

Lees verder ...

28-05-2013 19:44

... en na 3,5 week integreren in het Zwitserse leven had ik het ook nog niet verwacht, maar toch, aan het einde van 'n 2-daags mini-werkbezoekje in NL, overkomt me zo'n soort gevoel ineens.

Lees verder ...

23-04-2013 22:28

Nog maar één weekje en dan gaan we echt vertrekken! Nog zeven nachtjes woelen in ons vertouwde bedje, zes lange dagen, vijf keer thuis eten, ’n keer of vier naar de vertrouwde AH op de hoek, drie dagen werken, minimaal twee keer borrelen met vrienden of collega’s en één keer naar de gemeente om ons uit te schrijven...

Lees verder ...