• Giro Donne 2011

    Giro Donne 2011

  • #Zwitserlevengevoel

    #Zwitserlevengevoel

Na witte paasdagen nu dan eindelijk toch lente?

Na witte paasdagen nu dan eindelijk toch lente?

Eind januari boekten we een weekendje Ardennen, om als ik dan -eindelijk- weer zou mogen fietsen eens flink aan de klimkwaliteiten te werken. Nooit gedacht natuurlijk dat we eind maart nog in de sneeuw zouden belanden, maar een korte blik op weeronline liet ons vorige week gelukkig al besluiten de MTBs in te laden ipv de racefietsen. Geen slechte keuze, want hoe verder we de Ardennen inreden, hoe witter het om ons heen werd. Vrijdag gingen we nog vol goede moed de MTBpaden op, maar na vast te staan in dikke sneeuwhopen en afgedaald te zijn in stroompjes smeltwater, werden we zo koud dat we zaterdag maar op de weg zijn gaan rijden. Ook mooi en minder koud! En zo lang het maar op en afgaat, vermaken wij ons wel. Zondag werden we echter getrakteerd op een echte witte pasen... Het natte wegdek voorspelde niet veel goeds en mezelf kennende dat ik flink chagarijnig kan worden als ik het te koud krijg (zelfkennis is ook wat waard) zijn we eerst met de auto alvast een stukje huiswaarts gereden om droog (en zwart!) wegdek te zoeken. Nog net voor de grens vonden we droge en stijle klimmetjes langs de maas, dus werden snel de fietsen uitgeladen en maakten we ons weekendje "wintersport" compleet. Maar nu kan ik echt geen sneeuw meer zien!

Vandaag scheen gelukkig de zon en met de hoop dat dit dan toch echt het begin van de lente is ben ik na m'n werk snel op de fiets gesprongen om nog even te genieten van dat extra uurtje licht. Even proberen te vergeten dat ik nog een muts op heb, drie lagen kleding en dikke handschoenen aan en de wind negeren die mij uit alle macht probeert thuis te houden... De zon schijnt en de vogels fluiten! Nu de klok verzet is ga ik hoe dan ook naar buiten!

Archief

Nieuws

15-09-2013 21:26

Ik wil er niets van weten, dat de zomer op z'n eind loopt! Ik wil nog uren, nee dagen door Zwitserse heuvels en bergen fietsen, op terrasjes neerstrijken en koude colaatjes drinken. Ik wil nog geen afscheid nemen van die heerlijk verwarmende gele bol aan een strak blauwe hemel, die mijn zonnecellen oplaadt, mijn lichaam vitamine D aan laat maken en dat mooie bruine kleurtje achterlaat....

Lees verder ...

28-05-2013 19:44

... en na 3,5 week integreren in het Zwitserse leven had ik het ook nog niet verwacht, maar toch, aan het einde van 'n 2-daags mini-werkbezoekje in NL, overkomt me zo'n soort gevoel ineens.

Lees verder ...

23-04-2013 22:28

Nog maar één weekje en dan gaan we echt vertrekken! Nog zeven nachtjes woelen in ons vertouwde bedje, zes lange dagen, vijf keer thuis eten, ’n keer of vier naar de vertrouwde AH op de hoek, drie dagen werken, minimaal twee keer borrelen met vrienden of collega’s en één keer naar de gemeente om ons uit te schrijven...

Lees verder ...