• Giro Donne 2011

    Giro Donne 2011

  • #Zwitserlevengevoel

    #Zwitserlevengevoel

De nieuwtjes van 2009

 

... van achter naar voren...

 

 

4 November: De tijd vliegt nog steeds...

Het seizoen is al weer enige tijd afgelopen, maar de weken vliegen nog steeds voorbij. Na drie weken volledige rust, ben ik langzaam aan weer begonnen met trainen en dat voelt goed. Deze periode heb ik wat meer tijd naast m'n werk voor andere dingen, dus vrienden zien mij weer een keertje, het huis is geschilderd en eindelijk kan ik deze website bijwerken... Met enige hulp (THANKS!!!) is er regelmaat in de pagina's gekomen en is er zelfs een gastenboek online!

4 November: RedSun Cycling Team voor 2010 compleet

Na een meer dan tevreden terugblik op het voorbij wielerjaar is het RedSun Cycling Team voor 2010 compleet. Naast onze kopvrouw, Emma Johansson, blijft de gewaardeerde kern behouden met de Nederlandse rensters Mascha Pijnenborg, Petra Dijkman, Inge Klep en Elise van Hage en de Belgische Ludivine Henrion (Belgisch kampioene), Laure Werner, Anne Arnouts en Latoya Brulée. Ook de poolse Paulina Brezna zal blijven.

Nieuw bij de ploeg zijn de Zweedse Marie Lindberg (ex-Nürnberg), de Engelse Emma Silversides (ex-Lotto Belisol) en de Belgische Hannah Verhaege. Ook maakt Birgit Lavrijssen volgend jaar haar debuut bij de Elite dames in de kleren van RedSun. Zie ook www.red-suncycling.nl

20 september: Giro di Toscane: 13e in eindklassement

De laatste etappe met finish in hartje Florance was alles behalve saai. Met een gemiddelde snelheid van 44km/u werd de laatste 104km van de Giro afgewerkt. Aanval na aanval volgde elkaar op en het was dudielijk dat niet alleen onze ploeg z'n zinnen had gezet op een ontsnapping. Helaas werden alle pogingen teniet gedaan en kon zelfs het laatste klimmetje in Florance de eerste 40 rensters niet van elkaar scheiden. Met hoge snelheid reden we de kleine straatjes van het centrum in en ik kon me, tot de laatste bocht, aardig handhaven voorin. De laatste bocht moest ik nog uit m'n pedaal, omdat iemand het nodig vond mij tegen de hekken te duwen. Gelukkig kon ik nog net de aansluiting vinden, om zonder tijdsverlies als 40ste de streep te halen. Mijn 13e plaats in het eindklassment blijft dus gehandhaafd. De week in Italië zit er weer op. Nog één weekje in vorm blijven om volgende weekend het seizoen af te sluiten met nog één koersje in België ... én ik sta natuurlijk nog steeds reserve voor het WK...

19 september: De 5e etappe

Vanochtend werden we verast door de dopingcontrole. Nog voor het ontbijt moesten we twee buisjes bloed aftappen. Nooit prettig natuurlijk, maar goed dat ze het doen. Al vroeg in de etappe was er een ontsnapping waar ik helaas niet mee zat. Ik zat wel voorin (al was het niet aan mij om de wedstrijd te controleren), maar na een aantal keer meespringen was het op. Deze groep van 5 rensters kreeg uiteindelijk 6 minuten voorsprong! Verder bleef de koers rustig en was eigenlijk maar saai. Zelf kwam ik als 18e over de streep, maar zak helaas door de kopgroep wel twee plaatsen in het klassement.

18 september: 2.2km tijdrit; niet mijn ding

Een uur rijden vanaf het hotel om 2.2km tijdrit te rijden met mijn start om 21u44 dus ook nog eens in het donker. Ondanks een goede opwarming was het echt te kort voor mij en met ook nog eens twee 180 graden bochten, maar gelukkig had het geen nadelige gevolgen voor het klassement. Marianne Vos won met 6 seconden (!) voorsprong op Ellen van Dijk. Zelf verloor ik 18 seconden. Nog een uur terug in de auto en douchen, dus we lagen pas na twaalfen in bed.

17 september: Flink klimmen in de 3e etappe

Vandaag regende het nog even voor de start maar de rest van de dag fietsten we dan toch eindelijk in de zon. Op het eerste klimmetje wist ik nog punten voor de bergtrui te scoren door als eerste boven te komen, maar de twee lange beklimmingen (beide 9km)op het einde van de dag kwam ik wel goed over, maar de scherpte was er af, en kwam ik respectievelijk als 6e en als 15e boven. De laatste beklimming was meteen de finish met een erg stijl laatste stukje. Flink afgezien dus vandaag, maar de benen voelde goed en het was de moeite voor een mooie klassering in het algemeen klassement (11e).

16 september: Lastige start

De 2e etappe over 129 km startte in de regen en met een flinke opwarmer voor mij omdat ik na 5 km al een kapotte achterrem had. Naar de auto dus voor de reserve fiets en gelukkig 5 km verder weer terug inwisselen, want ineens met shimano schakelen als je campa gewend bent werkt niet echt... Maar de pech was nog niet over, want goed en wel terug in het peloton had ik meteen lek. Weer naar achter en na een wielwissel weer terug tussen de auto’s naar het peloton. Opgewarmd kon ik meteen aan de twee beklimmingen van de dag beginnen, maar gelukkig reed ik snel naar voren en was ook de afdaling geen probleem voor mij. Daarna nog een 2/3 koers vlak en een hectische finale met 2 rotonden in de laatste 2 km. Bronzini won de massasprint en zelf kwam ik heelhuids als 42 ste over de streep.

15 september: Ploegentijdrit in Toscane

De ploegentijdrit (5,5 km) stond als eerste op het programma: twee keer op en neer over de boulevard met flink wat kuilen. Een explosieve start dus, wat de eerste 25m nog goed ging, maar daarna hield ik teveel in om achteraan mijn positie in te nemen. Meteen zat ik op een gat en reed me in de eerste 500m helemaal stuk om weer aan te sluiten. Ik heb de aansluiting gevonden, maar daar hield het voor mij bij op. Ik ben achteraan blijven hangen om de anderen niet te storen. We zijn met z’n alle gefinished 4 seconden achter het winnende Bigla cycling team op een derde plek. Een mooie start dus als team, maar voor mijzelf niet echt een tevreden gevoel.

14 september: Met de Nederlandse Selectie naar Toscane

Vandaag vertrek ik naar Italië voor de Giro di Toscane met de nederlandse selectie. Samen met Andrea Bosman, Chantal Blaak, Iris Slappendel, Lucinda Brand en Anne Eversdijk gaan we er een mooie week van maken!

13 september: Laatste wereldbeker in Nürnberg

De laaste wereldbeker alweer over 129km op vlak rondje, op een klimmetje van 30m na. Geen spektakel dus, maar toch goed afgezien om alle aanvallen te counteren en alles bij elkaar te houden. Helaas kwam Emma niet goed naar voren in de laatste km en werd 13e in de sprint. Doordat Marianne Vos voor haar eindigde won zij het eindklassement van de wereldbeker en moet Emma het doen met de tweede plaats. Een grote teleurstelling voor Emma en het team, maar toch mogen we erg trots zijn op het behaalde resultaat van het afgelopen jaar. Hier hadden we van te voren toch wel voor getekend!

8 september: Net geen WK selectie

Helaas ben ik op de reserve lijst voor het WK beland en mag dus (waarschijnlijk) niet in Mendriso voor de Nederlandse eer strijden. Als je me in het begin van dit jaar verteld had dat ik er kans op zou gaan maken, had ik je voor gek verklaard, maar nu ik er zo dichtbij was, is het toch een teleurstelling. Wel rijd ik volgende week in het oranje in Italië. Ik mag mee met de nederlandse selectie naar de laatste etappe koers van het jaar, de Giro di Toscane. Hopelijk een weekje zon...

september: Mijn eigen website is online!

Nieuws

15-09-2013 21:26

Ik wil er niets van weten, dat de zomer op z'n eind loopt! Ik wil nog uren, nee dagen door Zwitserse heuvels en bergen fietsen, op terrasjes neerstrijken en koude colaatjes drinken. Ik wil nog geen afscheid nemen van die heerlijk verwarmende gele bol aan een strak blauwe hemel, die mijn zonnecellen oplaadt, mijn lichaam vitamine D aan laat maken en dat mooie bruine kleurtje achterlaat....

Lees verder ...

28-05-2013 19:44

... en na 3,5 week integreren in het Zwitserse leven had ik het ook nog niet verwacht, maar toch, aan het einde van 'n 2-daags mini-werkbezoekje in NL, overkomt me zo'n soort gevoel ineens.

Lees verder ...

23-04-2013 22:28

Nog maar één weekje en dan gaan we echt vertrekken! Nog zeven nachtjes woelen in ons vertouwde bedje, zes lange dagen, vijf keer thuis eten, ’n keer of vier naar de vertrouwde AH op de hoek, drie dagen werken, minimaal twee keer borrelen met vrienden of collega’s en één keer naar de gemeente om ons uit te schrijven...

Lees verder ...