• Giro Donne 2011

    Giro Donne 2011

  • #Zwitserlevengevoel

    #Zwitserlevengevoel

De nieuwtjes van 2012

14 okt 2012:  Van top tot teen onder de modder in de Bart Brentjes Challenge

Al meerder jaren wilde ik deze Challenge een keer aangaan, maar dit jaar kwam het er dan toch een keer van. Geen idee hoe een MTB-marathon me af zou gaan, maar na twee Limburg trainingsrondjes op de MTB om aan deze fiets te wennen, stond ik zondagochtend vroeg in het koude Eijsden. Om tien uur klonk het startschot voor de Bart Brentjes Challenge 2012. Althans voor de mannen dan. De dames mochten nog tien minuten langer blauwbekkend wachten, totdat alle mannen gestart waren. Met een twintig tal dames gingen we rustig van start, maar zodra we het asfalt verlieten werd het lastiger voor mij. Het was eigenlijk heerlijk weer voor half oktober, maar het parcour lag er toch flink nat en modderig bij vanwege de regen van de dag(en) ervoor. Na no geen 5 km onderweg te zijn glibberde iemand voor mij onderuit, waardoor ik de aanlsuiting met de eerste meiden verloor, maar iets verderop spatte het veld toch uitelkaar. Het werd ieder voor zich en al snel haalden mannen van de toertocht, die nog weer achter ons gestart waren, mij in. De klimmetjes en afdalingen gingen me wel goed af, maar de voorsprong die ik daar opbouwde, verloor ik weer op de vlakke stukken. Lekker fanatiek ging ik elk klimmetje te lijf en probeerde op de grote open stukken in de wind aan te klampen bij groepjes mannen. Maar na een dikke 50km, lees halverwege, ging het kaarsje eigenlijk al bijna uit en viel ik stil. Het werd een loodzware tocht, een ware challenge dus, en ik was blij na 5 uur de finish te bereiken.

Van top tot teen onder dikke lagen modder had ik meteen ook een challenge voor de dag erna: mn fiets en kleren weer schoon krijgen...

29 sep 2012: Te veel wind in het hoge noorden

Vol goede moed vertokken we op vrijdag al naar het hoge noorden voor het NCK ploegentijdrit op zaterdag. Zoals al eerder vermeld moeten Mascha Pijnenborg, Sandra van Veghel, Mirthe Wagenaar en ik (ofwel 4x maatje XS) het normaal niet hebben van hard stoempen tegen de wind, maar we hoopten op een goede samenwerking en vooral een gezellig weekend. Dat laatste is zeker gelukt! De samenwerking was er ook, al bleken de niveau verschillen meer invloed te hebben dan verwacht. Maar de grootste vijand was de wind, die (hoe kan het ook anders in het hoge noorden) ons letterlijk van de weg blies! Ik durfde dan ook niet in mijn tijdritstuur te liggen en had dus beter, net als Mascha en Mirthe, op m'n gewone fiets kunnen rijden. Al snel realiseerde ik me dat het geen toptijd zou worden, maar een 16e plek viel wel erg tegen. Volgend jaar NCK in Limburg? Meiden, bedankt voor de samenwerking, de oppeppers, de dooddoeners en alle oncontroleerbare lachbuien!

Martin Smits, bedankt voor de trainingen, samenwerking en en een iets te hoog ingeschat vertrouwen in ons team ;-) Wieler vereniging Schijndel, bedankt voor deze leuke afsluiter van het seizoen!

21 sep 2012: In de kopgroep in Merelbeke

Mijn laatste wegwedstrijd van het seizoen reed ik in het Belgische Merelbeke. Ondanks het naderende WK in Valkenburg, stonden er toch een zestigtal dames aan de start voor deze koers over 80km. Na flink wat ontsnappingspogingen in de eerste 20km wedstrijd had ik me net voorgenomen even wat rustiger aan te doen, toen er weer een aanval kwam waar flink snit op zat. Er toch maar achteraan dus! En gelukkig maar, want dit bleek de beslissende ontsnapping. Door met z'n zessen goed samen te werken bouwden we de voorsprong uit tot 2 minuten en wisten deze vol te houden tot het eind. Omdat we 's avonds reden, begon het echter wel flink af te koelen en kreeg ik verkleumde handen en benen. Tijd voor actie in de laatste ronde! Ondanks meerdere uitvalspogingen kwam ik helaas niet weg. Bij de sprint waren de benen al leeg (of juist vol?) en zat er niets meer in dan een zesde plek. Toch mezelf weer lekker uitgeleefd in mijn laatste wegkoers :-) Nu op naar het NCK volgende week.

19 sep 2012: Trainen voor het NCK

Het laaste doel voor dit seizoen is het Nederlands Club Kampioenschap ploegentijdrit. Met vier enthousiaste dames gaan we geschiedens schrijven op deze discipline. Niet dat we nu meteen verwachten met twee vingers in de neus het podium te bestormen, maar we zijn het eerste damesteam wat uitkomt voor onze club WV Schijndel. Mascha Pijnenborg, Sandra van Veghel, Mirthe Wagenaar en ik (ofwel 4x maatje XS) moeten het normaal niet hebben van hard stoempen tegen de wind. Maar met een aantal trainingen onder leiding van Martin Smits, werken we toe naar een ge-oliede samenwerking en vertrouwen we op onze motivatie. Dus in tijden van crisis: let op de kleintjes ;-)

15 sep 2012: "Iets" onder de leden?

De hele week al lijk ik amper te herstellen van Tour de Ardeche. Een beetje keelpijn, een kuchje hier en een niesbui daar... Ziek ben ik niet, maar slapend draai ik overuren. Toch wilde ik me niet laten kennen en stond aan het vertrek bij het criterium in Uden. Misschien was ik gewoon een beetje ingekakt en moest ik er even "doorheen". Zoals wel vaker, geef ik mezelf dan het eerste half uur de opdracht "niet zeuren, maar gaan!" en meestal werkt dat wel. Maar vandaag niet. Er zat niets achter, de benen voelden leeg en na een klein uur gaf ik het op. Stiekem baal ik toch eventjes van de drie letters DNF, maar zo aan het einde van het seizoen heeft het geen zin jezelf over de kop te rijden. Eerst nog maar een extra paar dagen herstellen en er dan weer tegenaan voor de laatste twee weken vh seizoen.

2-8 sep 2012: Afzien & genieten in laatste etappekoers Tour Feminin Ardeche

Na de laatste koers met Kleo gereden te hebben (Lotto-Decca-Tour) heb ik er alles aan gedaan nog een mooie etappekoers te kunnen rijden. Gelukkig vond ik een plekje in het mixteam-1 van de organisatie van de Tour Cycliste Feminin International de l'Ardeche . Onder leiding van oud-profrenner Christophe Edaleine reed ons mixteam de stenen uit de straat en kregen (rijdend in het locale clubshirt) alle support van de locals. Bij de eerste etappe zaten we al met 4-en in de kopgroep van 15 en vanaf de tijdrit de dag erna waren we het beste team en mochten elke dag het podium betreden om onze roze petjes in ontvangst te nemen. Emma Pooley won twee van de 6 etappes en werd eindwinnares van het eindklassement. Zelf reed ik de hele week goed van voren en stevende af op een goed klassement tot een bergsprint in de eerste 8km van een etappe me nekte. Met dank aan m'n teamgenootjes heb ik me herpakt, zat weer in de kopgroep, kon wat werk verzetten voor Emma en ben uiteindelijk nog 16e in het eindklassement geindigd. Niet zo zeer het resultaat, als wel de lol in het fietsen deze week stonden voor mij centraal. Een prachtige omgeving, een zware koers, heerlijk weer (lees takke warm) en een motiverend team maakten het tot een week om niet snel te vergeten.

TCFIA, Christophe, Emma, Sharon, Rachel, Marijn, and Hanna, it was an amazing week! Thanks teamies for all the motivation, understanding and lots of fun!

Marijn de Vries vertelt op een fantastische manier over het wielerleven, de eigenaardige fans, het afzien, de verschillen tussen mannen en vrouwen... en nog veel meer. Dus lees zeker ook haar columns! Twee leuke voorbeelden die gebaseerd zijn op onze belevenisen in de Ardeche: "Het zijn soms net mannen, die wielrensters" of "Zo’n motard wil je gewoon keihard op z’n lip slaan".

19 aug 2012: Winst in Nuenen!

Op de heetste dag van het jaar reed ik "mijn thuiskoers"in de Ronde van Nuenen. Maar zoals Jasper zegt "is de zonnecel adhv mijn DNA uitgevonden", dus reed ik het beste resultaat van het seizoen! Ik mocht de hoogtse trede van het podium beklimmen: Heerlijk gevoel!

Bron: Foto TVS

Petra Dijkman soleert na zege in warm Nuenen Petra Dijkman heeft de Van Gogh Wielerronde van Nuenen op haar naam geschreven. Terwijl heel Nederland aan het strand lag ivm de hitte, koos zij al vroeg alleen de aanval. Echter het peloton liet haar begaan. Iets waar zij eigenlijk geen rekening mee gehouden had. Ze hoopte op wat medevluchters, maar het peloton leek door de hitte lam geslagen. Voor Dijkman was er geen keuze. Alleen ging zij verder. Het peloton werd ronde naar ronde op een grotere afstand gezet. Bianca van den Hoek probeerde de oversteek nog te maken. Dichter dan 30 seconden kwam zij echter niet. Drie dames gingen in de tegenaanval, en haalde van den Hoek bij. Van Veghel, Klep, Jelsma en van de Hoek, kwamen opnieuw tot 30 seconden. Echter dichterbij kwamen zij nooit meer. Zij zagen daarom Petra Dijkman niet meer terug. De kleine dame uit Eindhoven kon de hoogste trede bestijgen van het erepodium. Inge Klep en Sandra van Veghel sprintte naar de plaatsen 2 en 3, en mochten mee het erepodium op. Bron www.kempenklassement.nl

11 juli 2012: 4e in Arendonk

Het dondert en het bliksemt en het regent meters... ehhh water (!) voor, tijdens en na de wedstrijd, maar dat maakte mij juist extra gemotiveerd om te ontsnappen aan het peloton van zo'n 60-tal rensters. Met nog acht ronden te gaan werden de vele ontsnappingspogingen beloond en reden we met 9 rensters weg uit het peloton. Liesbeth de Vocht leverde nog een knap staaltje werk door alleen over te steken, waarna we met de uiteindelijke kopgroep van tien rensters al snel een mooie voorsprong opbouwden. In de laatste ronde lukte het Inge Roggeman en mij nog weg te komen uit de greep van de kopgroep en even leek het erop dat de winst binnen was. Helaas kwamen op 100m van de finish Else Belsmans, Liesbeth de Vocht en Valerie Robert er toch nog overheen en moest ik het doen met een 4e plaats. Met een goed gevoel over mijn vorm ga ik het nu eens een paar dagen rustig aan doen om helemaal uitgerust te zijn voor de Thüringer Rundfarht.

10 juli 2012: 5e plaats in Ronde van Bergeijk

Nog enigzins vermoeid van het Tsjechische avontuur had ik niet verwacht bijzonder goede benen te hebben in het criterium van Bergeijk. Maar gelukkig kon ik vanaf het begin lekker actief meedoen met het spelletje en heb me 1,5 uur lekker uitgeleefd. Na enkele mislukte ontsnappingspogingen reden er toch vier dames weg, met daarbij mijn ploeggenote Anne Arnouts. Afstoppen, meespringen en vele pogingen om er alleen of met z'n tweeën naar toe te rijden bleven over voor mij. Uiteindelijk kreeg ik Linda Ringlever mee, maar ondanks goede samenwerking kwamen we niet meer bij de kopgroep. Nina Kessler won de sprint net voor Anne Arnouts. Zelf wist ik Linda op de streep nipt te kloppen voor de 5e plaats in de wedstrijd.

5-8 juli 2012: Tour De Feminin - O Cenu Ceského Švýcarska (Krasna Lipa)

Helaas voor mijn team dit jaar geen GiroDonne, dus was ik blij dat ik met het Zuid-Oost-NL-districtsteam toch de klimmetjes op kon zoeken in de 4-daagse etappekoers in Krasna Lipa. Met een goed gevoel over mijn vorm, was ik tevreden over de eerste 2 dagen met 2x een 15e plaats in de massaprints. Echter, doordat het peloton in 3 etappes wel uitelkaar gereden werd op de beklimmingen, maar in de afdalingen alles steeds weer terugkwam en dus de tijdrit een grote invloed had op het eindklassement, viel mijn eindresultaat (24e) mijzelf wat tegen. De laatste dag was ik, denk ik, vooral mentaal niet sterk genoeg om op de klim in de wind vol te houden, er vanuitgaande dat alles toch weer bijelkaar zou komen in de afdaling... Maar nee, deze keer natuurlijk niet...

Gewend aan een vaste structuur in een UCI-team, was vijf dagen "back-to-basic in Tsjechië" wel even wennen. Materiaalpech bleef ons niet gespaard en zelfs de auto van de ploegleider liet het op de terugreis naar huis afweten. Mooi om te zien dat iedereen zijn of haar best deed om er met elkaar wat van te maken met wat voor handen was ;-) Het was leuk om de andere meiden, die bijna allemaal hun eerste etappekoers reden (!), wat bij te kunnen leren. Naast een paar dikke tranen van vermoeidheid bij de jongsten hebben we vooral veel gelachen.

Michel, Joop, Rianne, Hans, Maarten, Ingeborg, Kim, Maud en Mirthe, bedankt voor de gezellige ontdekkingsreis!

30 juni 2012: Lekker fanatiek gekoerst in Steenokkerzeel

In het Belgsiche Steenokkerzeel hadden we met vijf Kleo Ladies lange tijd de koers in handen. Aanvallen, afstoppen, meespringen... ik bleef de energie vinden om steeds maar weer te gaan! Helaas geen loon naar werken en kwamen er toch drie dames weg zonder één van ons. Evelyn spurtte nog naar een vijfde plaats en de rest finishte in het peloton.

30 juni 2012: Virusvrij en back online...

Geplaad door hackers, virussen en trojaansepaarden, heb ik tijdelijk mijn website offline gehad. Gelukkig is deze nu dan toch weer virusvrij en kan ik iedereen weer op de hoogte gaan houden van mijn heerlijke wielerleventje. Het eerste deel van het seizoen was dan wel nog niet zo geslaagd... Elke dag is een nieuwe dag vol uitdagingen en kansen!

Nieuws

15-09-2013 21:26

Ik wil er niets van weten, dat de zomer op z'n eind loopt! Ik wil nog uren, nee dagen door Zwitserse heuvels en bergen fietsen, op terrasjes neerstrijken en koude colaatjes drinken. Ik wil nog geen afscheid nemen van die heerlijk verwarmende gele bol aan een strak blauwe hemel, die mijn zonnecellen oplaadt, mijn lichaam vitamine D aan laat maken en dat mooie bruine kleurtje achterlaat....

Lees verder ...

28-05-2013 19:44

... en na 3,5 week integreren in het Zwitserse leven had ik het ook nog niet verwacht, maar toch, aan het einde van 'n 2-daags mini-werkbezoekje in NL, overkomt me zo'n soort gevoel ineens.

Lees verder ...

23-04-2013 22:28

Nog maar één weekje en dan gaan we echt vertrekken! Nog zeven nachtjes woelen in ons vertouwde bedje, zes lange dagen, vijf keer thuis eten, ’n keer of vier naar de vertrouwde AH op de hoek, drie dagen werken, minimaal twee keer borrelen met vrienden of collega’s en één keer naar de gemeente om ons uit te schrijven...

Lees verder ...